Observatori de l’Actualitat Laboral núm. 35 | Any 2020 (3r TRIM)

Observatori de l’Actualitat Laboral núm. 35 | Any 2020 (3r TRIM)

La Fundació Cecot Persona i Treball (FPiT) presenta l’informe de l’Observatori de l’Actualitat Laboral, corresponent a l’anàlisi de gestió de la Borsa de Treball de l’entitat durant el tercer trimestre de 2020.

ARXIUS DESCARREGABLES:

Per a aquest Observatori ens hem fixat un objectiu doble:

D’una banda, oferir les dades corresponents al tercer trimestre de 2020 quant als moviments d’ofertes i demandes (CVs) de feina a la Borsa de treball de la Fundació, comparant-les amb les dades d’estudis anteriors.

De l’altra, constatar les característiques principals de les necessitats laborals de les empreses que utilitzen els serveis de la Borsa i dels CVs de les  persones usuàries de la mateixa.

IMPORTANT! És important consignar l’impacte de la COVID-19 en la gestió de les ofertes de feina. En aquest sentit, però, cal destacar que la Borsa de treball no s’ha aturat en cap moment i que, malgrat la reculada en les dades reflectides per l’impacte de la pandèmia, la seva activitat d’intermediació s’ha mantingut en tot moment.

Ítems del contingut principal de l’Observatori núm. 35:

Ofertes

Descens d’un 41% respecte de les ofertes del 2n trimestre del 2020 i d’un 49% respecte del 3r trimestre del 2019.

L’Àrea Industrial, amb un 30% del total, es posa al mateix nivell que l’Àrea d’Administració (30%) com a àrea amb més ofertes de feina. En tercera posició se situa l’Àrea de Logística amb un 9% del total d’ofertes.

Les ocupacions més sol·licitades: Àrea Industrial (Electromecànica, Manteniment industrial, Torneria i Soldadura); Àrea d’Administració (Auxiliar d’Administració –perfil generalista, Personal tècnic d’Administració i Administració de Personal); Àrea de Logística (Xofers –nacionals i internacionals, Personal repartidor); Àrea Vendes i Màrqueting (Comercial – Vendes; Personal d’Exportació i Personal de Màrqueting); Àrea de Producció (Personal Operari de producció i Peonatge de producció), entre altres referenciades a l’informe.

El 23% de les ofertes eren per contractes indefinits, 7 punts més respecte del segon trimestre de l’any. La resta del percentatge va repartir-se entre contractes temporals i ofertes destinades a autònoms.

Demandes

Descens d’un 12% en el nombre de CVs respecte del 2n trimestre de 2020 i augment d’un 18% respecte del 3r trimestre de 2019.

El 57% dels CVs gestionats durant el tercer trimestre de 2020 han estat de persones amb estudis terciaris (Cicles Formatius de Grau Superior i estudis universitaris).

El 66% dels CVs gestionats a la Borsa el tercer trimestre de 2020 han correspost a dones. El 34% restant, a homes.

El 35% de CVs està en la franja de persones de més de 45 anys.

Descargas